Posted by: adrianstr | November 6, 2008

De ce tenis?

Din multe motive. Tenisul este un sport în aer liber în timp ce multe alte sporturi accesibile la o varsta frageda s-au mutat în sala. Este un sport ce poate fi învatat si practicat la varste înaintate si nu putine sunt cazurile cand oameni de etate respectabila au descoperit tenisul învatand miscarile de baza atunci cand multi altii îsi luau gandul de a face sport.

Pentru ca nu ai contact fizic direct cu adversarul; este dureros sa primesti un cot în stomac sau un picior în glezne chiar daca neintentionat. Faptul ca nu te ciocnesti la tot pasul de adversar nu este o lipsa de barbatie caci tenisul pune multe probleme legate de puterea de concentrare si de stare mentala astfel încat, în multe momente, caderile psihice pot fi mai dure decat durerea fizica.

Pentru ca a gresi în tenis nu înseamna neaparat a pierde; poti pierde un punct dar ai sansa punctului urmator. Poate, nu în ultimul rand, pentru ca este un joc foarte practicat în societate ,iar pe terenurile de tenis se pot lega prietenii dar se si pot pune bazele unor afaceri.

Iata doar cateva din motivele pentru care ne apropiem de tenis. Adaugati binefacerile sportului în general : libertatea si frumusetea miscarii, pasiunea jocului si veti întelege de ce sunt multi oameni care în momentele libere pun repede o pereche de tenisi, un trening si o racheta intr-o geanta si asalteaza terenurile, nu foarte multe de tenis.
Si pentru ca, în definitiv, MISCAREA INSEAMNA VIATA.


Leave a comment

Categories